Eton mess

Ingrediënten
Meringues
- 3 eiwitten
- Snufje zout
- 100 g suiker
- 85 g poedersuiker
Bosvruchten coulis
- 250 g diepvries bosvruchten
- 1 el suiker
Vulling
- 2 bakjes frambozen
- 1 bakje bramen
- 200 g bosbessen
- 2 mini komkommers
- 5 muntblaadjes
- een paar takjes dille
Afwerking
- Een paar eetlepels Griekse yoghurt
- kokos snippers
- pistache nootjes
- pitjes en zaden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100°
Eiwit kloppen
- Klop in een keukenmachine het eiwit stijf.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het mengsel in pieken overeind blijven staan.
Verwerk het schuim zo snel mogelijk nadat het klaar is, omdat anders het volume verloren kan gaan. - Schep de meringue op een met bakpapier beklede bakplaat in een nonchalante vorm voor een pavlova
- Zet 4 uur in de voorverwarmde oven en laat tot gebruik in de oven staan.
Coulis maken
- Kook de coulis met de suiker al roerend 10 minuutjes op een zacht vuurthje.
- Voege eventueel een scheutje likeur toe.
- Laat afkoelen
Samenstellen
- Snijd de komkommers en de kruiden.
- Leg de gedroogde eiwitschuim op een mooie schaal.
- Doe vlak voor het opdienen het fruit, komkommers en overige ingredienten op de eiwitschuim.
- Voeg als laatste een paar lepels Yoghurt, wat coulis en de noten en granaatappel pitjes toe,