Frambozen semifreddo
Ingrediënten
Semifreddo
- 2 eieren
- 1½ vanillestokje
- 75 gram suiker
- 375 ml slagroom
- 150 gram frambozen
- 2 eieren
- 1½ vanillestokje
- 75 gram suiker
- 375 ml slagroom
Voor de frambozensaus
- 375 gram frambozen (diepvries)
- Sap van 1 sinaasappel
- 3 eetlepel suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 klein stukje steranijs
- 1 eetlepel taartina (om te binden)
Bereiding
Voorbereiden
- Bekleed een cakeblik met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen.
Ijs maken
- Splits de eieren.
Doe de eiwitten in een kom en de eidooiers in een andere kom.
- Klop de eiwitten tot stevige pieken.
- Klop de eidooiers samen met het merg van de vanillestokjes en de suiker tot een roomwitte, luchtige massa.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel er voorzichtig de frambozen door, vervolgens het dooiermengsel, dan het eiwit.
- Giet het mengsel in het cakeblik en strijk glad met een spatel.
- Dek af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries.
Frambozensaus
- Breng de frambozen in een steelpannetje aan de kook met de suiker, vanillesuiker en het stukje steranijs.
- Roer de taartina met het uitgeperste sinaasappelsap in een kopje glad.
- Giet bij de siroop. Laat koken tot het sap wat stroperig wordt.
- Doe de frambozen erbij en zet het pannetje apart.
- Je kunt ook een nacht van te voren invriezen.
Haal het dan wel een halfuur voor serveren uit de diepvries.