Frambozen semifreddo

Ingrediënten

Semifreddo

  • 2 eieren
  • 1½ vanillestokje
  • 75 gram suiker
  • 375 ml slagroom
  • 150 gram frambozen
  • 2 eieren
  • 1½ vanillestokje
  • 75 gram suiker
  • 375 ml slagroom

Voor de frambozensaus

  • 375 gram frambozen (diepvries)
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 3 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 klein stukje steranijs
  • 1 eetlepel taartina (om te binden)

Bereiding

Voorbereiden

  1. Bekleed een cakeblik met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen.

Ijs maken

  1. Splits de eieren.
    Doe de eiwitten in een kom en de eidooiers in een andere kom.
  2. Klop de eiwitten tot stevige pieken.
  3. Klop de eidooiers samen met het merg van de vanillestokjes en de suiker tot een roomwitte, luchtige massa.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Spatel er voorzichtig de frambozen door, vervolgens het dooiermengsel, dan het eiwit.
  6. Giet het mengsel in het cakeblik en strijk glad met een spatel.
  7. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries.

Frambozensaus

  1. Breng de frambozen in een steelpannetje aan de kook met de suiker, vanillesuiker en het stukje steranijs.
  2. Roer de taartina met het uitgeperste sinaasappelsap in een kopje glad.
  3. Giet bij de siroop. Laat koken tot het sap wat stroperig wordt.
  4. Doe de frambozen erbij en zet het pannetje apart.
  5. Je kunt ook een nacht van te voren invriezen.
    Haal het dan wel een halfuur voor serveren uit de diepvries.