Prei quiche

Ingrediënten

  • 1 rol tante fanny quichesdeeg

Vulling

  • 2 tot 3 prei
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram ricotta
  • 1 eetlepel Boursin cuisine
  • 150 gram pancetta of beenham
  • 3 eieren
  • 150 ml room
  • handvol platte peterselie
  • 150 gruyere
  • 1 puddinglepel Wild garlic (Oil & Vinigar)
  • blindbakvulling (bakbonen)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°

Blind bakken Quiche

  1. Bekleed een springvorm met de quiche deeg
    (gebruik het bakpapier van de quiches).
  2. Frommel een bakpapier eerst op en leg het op de deeg.
  3. Vul met de bakbonen en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Vulling maken

  1. Snipper de sjalot.
  2. Snijd de prei in kleine stukjes.
  3. Snijd de beenham in kleine stukjes.
  4. Fruit de sjalot, prei en de kruiden ongeveer 5 minuten op een laag pitje.
  5. Zet weg en laat afkoelen.
  6. Meng in een grotere kom de eieren, room, ricottta, Boursin cuisine, helft van de gruyere en de gesneden platte peterselie.
  7. Voeg het afgekoelde sjalot-preimengsel toe.
  8. Haal de bakbonen uit de voorgebakken quiche deeg.
  9. Doe de vulling in de quiche deeg
  10. Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.