Prei quiche

Ingrediënten
- 1 rol tante fanny quichesdeeg
Vulling
- 2 tot 3 prei
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 125 gram ricotta
- 1 eetlepel Boursin cuisine
- 150 gram pancetta of beenham
- 3 eieren
- 150 ml room
- handvol platte peterselie
- 150 gruyere
- 1 puddinglepel Wild garlic (Oil & Vinigar)
- blindbakvulling (bakbonen)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°
Blind bakken Quiche
- Bekleed een springvorm met de quiche deeg
(gebruik het bakpapier van de quiches). - Frommel een bakpapier eerst op en leg het op de deeg.
- Vul met de bakbonen en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Vulling maken
- Snipper de sjalot.
- Snijd de prei in kleine stukjes.
- Snijd de beenham in kleine stukjes.
- Fruit de sjalot, prei en de kruiden ongeveer 5 minuten op een laag pitje.
- Zet weg en laat afkoelen.
- Meng in een grotere kom de eieren, room, ricottta, Boursin cuisine, helft van de gruyere en de gesneden platte peterselie.
- Voeg het afgekoelde sjalot-preimengsel toe.
- Haal de bakbonen uit de voorgebakken quiche deeg.
- Doe de vulling in de quiche deeg
- Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.