Stroopwafel tiramisu

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
Voor de eidooiers
- 2 eidooiers
- 30 g suiker
Voor het eiwitschuim
- 70 g suiker
- Eiwit van 2 eieren
Overig
- 5 stroopwafels
- 30 ml stroopwafellikeur of een whisky crème
- 300 g mascarpone
- 1 dubbele espresso (koud)
- 30 ml Tia Maria
- 300 ml slagroom
- 1 eetlepel cacaopoeder
Bereiding
Eidooiers kloppen
- Voeg de eidooiers en de suiker toe aan een plastic beslagkom en zet deze op een pan met heet water.
- Zorg dat het water in de pan de beslagkom niet raakt.
- Gebruik je een aluminium kom, zorg dan dat de kom niet te warm wordt anders stollen de eidooiers.
- Klop (met een mixer) totdat de crème mooi in de kom blijft hangen.
- Zet de kom in de koelkast.
Eiwit kloppen
- Klop in een keukenmachine het eiwit stijf.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het mengsel in pieken overeind blijft staan.
- Zet vervolgens weg in de koelkast.
Stroopwafels marineren
- Steek kleine rondjes uit 4 stroopwafels en marineer de overige stukjes in likeur.
- Zet opzij.
Samenstellen mousse
- Roer de mascarpone in 3 delen door het eidooiermengsel.
- Gebruik eventueel een mixer in de laagste stand.
- Spatel daarna het eiwit ook in 3 delen door het eidooiermengsel.
- Meng 3/4 deel van de espresso (deze moet koud zijn) door het mengsel.
De rest wordt gebruikt voor de garnering. - Meng tot slot de Tia Maria erdoor.
- Schep het mengsel in een spuitzak.
Opmaken glaasje
- Verdeel de in likeur gedrenkte stroopwafelstukjes over de glazen.
- Spuit daar het mascarponemengsel op.
- Schenk er vervolgens een klein laagje espresso overheen, dek het dessert af en zet weg in de koelkast.
Serveren
- Klop de slagroom stijf.
- Haal het dessert uit de koelkast.
- Maak met een eetlepel een mooie canelle van de slagroom en leg deze op het dessert.
- Strooi tot slot wat cacaopoeder over.
- Leg de uitgestoken stroopwafel er bovenop.