Stroopwafel tiramisu

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Voor de eidooiers

  • 2 eidooiers
  • 30 g suiker

Voor het eiwitschuim

  • 70 g suiker
  • Eiwit van 2 eieren

Overig

  • 5 stroopwafels
  • 30 ml stroopwafellikeur of een whisky crème
  • 300 g mascarpone
  • 1 dubbele espresso (koud)
  • 30 ml Tia Maria
  • 300 ml slagroom
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding

Eidooiers kloppen

  1. Voeg de eidooiers en de suiker toe aan een plastic beslagkom en zet deze op een pan met heet water.
  2. Zorg dat het water in de pan de beslagkom niet raakt.
  3. Gebruik je een aluminium kom, zorg dan dat de kom niet te warm wordt anders stollen de eidooiers.
  4. Klop (met een mixer) totdat de crème mooi in de kom blijft hangen.
  5. Zet de kom in de koelkast.

Eiwit kloppen

  1. Klop in een keukenmachine het eiwit stijf.
  2. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het mengsel in pieken overeind blijft staan.
  3. Zet vervolgens weg in de koelkast.

Stroopwafels marineren

  1. Steek kleine rondjes uit 4 stroopwafels en marineer de overige stukjes in likeur.
  2. Zet opzij.

Samenstellen mousse

  1. Roer de mascarpone in 3 delen door het eidooiermengsel.
  2. Gebruik eventueel een mixer in de laagste stand.
  3. Spatel daarna het eiwit ook in 3 delen door het eidooiermengsel.
  4. Meng 3/4 deel van de espresso (deze moet koud zijn) door het mengsel.
    De rest wordt gebruikt voor de garnering.
  5. Meng tot slot de Tia Maria erdoor.
  6. Schep het mengsel in een spuitzak.

Opmaken glaasje

  1. Verdeel de in likeur gedrenkte stroopwafelstukjes over de glazen.
  2. Spuit daar het mascarponemengsel op.
  3. Schenk er vervolgens een klein laagje espresso overheen, dek het dessert af en zet weg in de koelkast.

Serveren

  1. Klop de slagroom stijf.
  2. Haal het dessert uit de koelkast.
  3. Maak met een eetlepel een mooie canelle van de slagroom en leg deze op het dessert.
  4. Strooi tot slot wat cacaopoeder over.
  5. Leg de uitgestoken stroopwafel er bovenop.