Tomatenrisotto met roodbaars

Ingrediënten
- 2 roodbaarsfilets
- Viskruiden
Tomatenrisotto
- 9 kersttomaatjes
- 1/2 liter groente bouillon
- 250-300 g tomatensaus (eventueel zelfgemaakt)
Tomatensaus
(zelfgemaakt, alternatief gebruik een goede tomatenpulp)
- 8 pomodori tomaten
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 verse laurierblaadjes
- 6 takjes tijm
- 2 takjes olijfkruid (facultatief)
- 50 ml olijfolie
Bereiding
Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°
Tomatensaus (zelfgemaakt)
Je kunt eventueel tomatenpulp gebruiken als je de saus niet zelf maakt.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
- Snijd de tomaten in parten.
- Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen.
- Pel en halveer de teentjes knoflook.
- Leg de paprika, tomaten, ui, knoflook, laurier en tijm in een ovenschaal, bestrooi licht met zeezout en besprenkel met olijfolie.
- Rooster de groente circa 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
- Haal de tijm en laurier uit de ovenschaal.
- Doe alles in een blender. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.
Risotto
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit een sjalotje.
- Voeg de arboriorijst toe en fruit tot de rijst een beetje glazig is.
- Voeg om en om de bouillon en de tomatensaus toe en roer goed.
- Het duurt 15-20 minuten voordat de risotto gaar is.
- Draai het vuur uit wanneer de risotto bijna gaar is.
- Voeg de doormidden gesneden tomaatjes toe en doe een deksel op de pan.
- Laat staan en maak ondertussen de vis.
Roodbaars
- Bestrooi de roodbaarsfilet met zout en peper (of viskruiden).
- Bak eerst 2 minuten op de velkant.
- Bak dan op de andere kant nog 1 minuut.
- Pak de vis in in een aluminiumfolie en laat even rusten (kan ook in de oven van 50 graden).
Risotto afmaken
- Voeg zo nodig nog een beetje bouillon toe aan de risotto en warm goed door.
- Roer de tomaatjes door de risotto.
.