Tomatenrisotto met roodbaars

Ingrediënten

  • 2 roodbaarsfilets
  • Viskruiden

Tomatenrisotto

  • 9 kersttomaatjes
  • 1/2 liter groente bouillon
  • 250-300 g tomatensaus (eventueel zelfgemaakt)

Tomatensaus

(zelfgemaakt, alternatief gebruik een goede tomatenpulp)

  • 8 pomodori tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 2 takjes olijfkruid (facultatief)
  • 50 ml olijfolie

Bereiding

Plaats de pastaborden in de oven en verwam op 55°

Tomatensaus (zelfgemaakt)

Je kunt eventueel tomatenpulp gebruiken als je de saus niet zelf maakt.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
  3. Snijd de tomaten in parten.
  4. Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen.
  5. Pel en halveer de teentjes knoflook.
  6. Leg de paprika, tomaten, ui, knoflook, laurier en tijm in een ovenschaal, bestrooi licht met zeezout en besprenkel met olijfolie.
  7. Rooster de groente circa 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
  8. Haal de tijm en laurier uit de ovenschaal.
  9. Doe alles in een blender. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.

Risotto

  1. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit een sjalotje.
  2. Voeg de arboriorijst toe en fruit tot de rijst een beetje glazig is.
  3. Voeg om en om de bouillon en de tomatensaus toe en roer goed.
  4. Het duurt 15-20 minuten voordat de risotto gaar is.
  5. Draai het vuur uit wanneer de risotto bijna gaar is.
  6. Voeg de doormidden gesneden tomaatjes toe en doe een deksel op de pan.
  7. Laat staan en maak ondertussen de vis.

Roodbaars

  1. Bestrooi de roodbaarsfilet met zout en peper (of viskruiden).
  2. Bak eerst 2 minuten op de velkant.
  3. Bak dan op de andere kant nog 1 minuut.
  4. Pak de vis in in een aluminiumfolie en laat even rusten (kan ook in de oven van 50 graden).

Risotto afmaken

  1. Voeg zo nodig nog een beetje bouillon toe aan de risotto en warm goed door.
  2. Roer de tomaatjes door de risotto.

.