Vitello Tonnato

Ingrediënten
Tonijnmayonaise
- 200 gram kalfsfricandeau
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 blikje tonijn
- 3 ansjovisjes
- 2 eetlepels kappertjes
Paprika salsa
- 1 rode Paprika
- 1 gele Paprika
- 1 sjalotje
- 1,5 el witte balsamico-azijn
- 1 el suiker
OVerig (afwerking gerecht)
- peterselie of Basilicum
- olijfolie erdoor.
- rooster wat pijnboompitjes.
- kappertjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225° grilstand
Tonijnmayonaise
- Doe de tonijn, ansjovis, de helft van de kappertjes en de mayonaise bij elkaar in een maatbeker.
- Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde mayonaise.
Paprika salsa
- Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier.
- Druppel er een eetlepel olijfolie over.
- Gril ze in ongeveer 25 minuten totdat ze van buiten gedeeltelijk zwart zijn.
- Haal de paprika’s uit de oven en doe ze een kwartiertje in een plastic zak.
- Na een kwartiertje kun je het velletje er heel gemakkelijk afhalen.
- Vang het sap op, en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verwarm de balsamico-azijn met de suiker totdat de suiker is opgelost.
- Zet even apart.
- Snipper en bak het sjalotje, zachtjes zodat het niet verkleurd.
- Voeg nu de paprikastukjes en de azijn toe, kruid af met peper en zout en laat afkoelen.
Bord Opmaken
- Vouw 2 a 3 plakjes fricandeau en leg ze naast elkaar op het bord.
- Voeg een lepel tonijnsaus toe.
- Verdeel wat paprikasalsa.
- Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, de ghakte peterselie.
- Druppel er nog wat lekkere olijolie over.