Vitello Tonnato

Ingrediënten

Tonijnmayonaise

  • 200 gram kalfsfricandeau
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 blikje tonijn
  • 3 ansjovisjes
  • 2 eetlepels kappertjes

Paprika salsa

  • 1 rode Paprika
  • 1 gele Paprika
  • 1 sjalotje
  • 1,5 el witte balsamico-azijn
  • 1 el suiker

OVerig (afwerking gerecht)

  • peterselie of Basilicum
  • olijfolie erdoor.
  • rooster wat pijnboompitjes.
  • kappertjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225° grilstand

Tonijnmayonaise

  1. Doe de tonijn, ansjovis, de helft van de kappertjes en de mayonaise bij elkaar in een maatbeker.
  2. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde mayonaise.

Paprika salsa

  1. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier.
  2. Druppel er een eetlepel olijfolie over.
  3. Gril ze in ongeveer 25 minuten totdat ze van buiten gedeeltelijk zwart zijn.
  4. Haal de paprika’s uit de oven en doe ze een kwartiertje in een plastic zak.
  5. Na een kwartiertje kun je het velletje er heel gemakkelijk afhalen.
  6. Vang het sap op, en verwijder de zaadlijsten.
  7. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  8. Verwarm de balsamico-azijn met de suiker totdat de suiker is opgelost.
  9. Zet even apart.
  10. Snipper en bak het sjalotje, zachtjes zodat het niet verkleurd.
  11. Voeg nu de paprikastukjes en de azijn toe, kruid af met peper en zout en laat afkoelen.

Bord Opmaken

  1. Vouw 2 a 3 plakjes fricandeau en leg ze naast elkaar op het bord.
  2. Voeg een lepel tonijnsaus toe.
  3. Verdeel wat paprikasalsa.
  4. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, de ghakte peterselie.
  5. Druppel er nog wat lekkere olijolie over.